Youngbin, bekend van ‘I-LAND’, uit K-popgroep BLANK2Y gezet na beschuldigingen over ex-vriendin

Keystone Entertainment, het agentschap van BLANK2Y, heeft laten weten dat Youngbin uit de groep is gezet. Die beslissing komt er nadat de zanger beschuldigd werd van fysiek geweld en wurging van zijn ex-vriendin. Als gevolg zal de aangekondigde Amerikaanse tour van BLANK2Y niet doorgaan.

De K-popgroep BLANK2Y zal het in de toekomst met acht doen. Youngbin werd namelijk uit de groep gezet nadat er beschuldigingen opdoken van een anonieme vriend(in) van zijn ex. Die beweerde dat de zanger tijdens de relatie gewelddadig was en z’n ex zelfs probeerde te wurgen.

Youngbin

Youngbin nam in 2020 deel aan de afvalrace I-LAND. Hij kon daarbij niet de finale halen en schopte het dus niet tot in ENHYPEN. In mei 2022 maakte Youngbin dan zijn debuut als lid van de negenkoppige groep BLANK2Y.

Maar op 25 februari verscheen er online een verhaal van iemand die beweerde bevriend te zijn met de ex van Youngbin. De persoon beweerde dat Youngbin zijn ex fysiek mishandelde en op een bepaald moment zelfs wurgde. “Mijn vriendin en idol B (de schuilnaam die de anonieme persoon gebruikte, red.) daten voor ongeveer drie maanden, maar toen mijn vriendin de relatie gedaan maakte, werd hij gewelddadig. Hij greep mijn vriendin bij de kraag en sleurde haar in een steegje, daar nam hij haar gsm af en gooide die weg, waarna hij haar wurgde tot ze het bewustzijn verloor.”

“Als de mensen in de buurt niet geholpen hadden, zou m’n vriendin nu niet meer in leven zijn”, klonk het vervolgens waarbij de anonieme vriend van het slachtoffer ook aangaf dat er bewijsmateriaal is van de verwondingen. “Ik denk dat het fout is om iemand waarvan je hield aan te vallen tot op het punt dat ze het bewustzijn verliest, enkel omdat ze het gedaan wilt maken. Ik vind het onacceptabel dat dit soort persoon gewoon een carrière kan blijven hebben in de entertainmentindustrie alsof er niets aan de hand is”, besloot de anonieme persoon.

Uit groep gezet

Diezelfde dag nog kwam er een statement van Keystone Entertainment. Daarin bevestigde het agentschap dat het verhaal ging over Youngbin. “Nadat we de feiten in het verhaal dat vandaag online gepost werd, controleerden, hebben we bevestigd dat het inderdaad gaat over Youngin. Daarom maken we nu een aankondiging over de positie van Youngbin en de plannen van BLANK2Y voor de toekomst.”

“Ons agentschap heeft besloten dat Youngbin de groep zal verlaten.” Daarbij zal de groep vanaf nu dus verdergaan met acht leden. “We willen onze verontschuldigingen aanbieden bij de fans en andere mensen die geraakt zijn door dit nieuws. Ons agentschap zal alles doen wat we kunnen om te tonen dat BLANK2Y zal groeien als artiest.”

Kort na dit statement volgde een nieuw statement waarin Keystone Entertainment aankondigt dat de Amerikaanse tour van BLANK2Y niet zal doorgaan. De tour ging normaal van start gaan in mei 2023. In juni 2023 staat BLANK2Y normaal gezien ook op KPOP.FLEX in Frankfurt, het is nog niet zeker of dat optreden door zal gaan.

Meer
Lees meer...