Benny Blanco, BTS en Snoop Dogg lossen met ‘Bad Decisions’ dé zomerhit van het jaar

Bad Decisions, de samenwerking tussen Benny Blanco, BTS en Snoop Dogg is vandaag verschenen. Met een catchy refrein, afgewisseld met rap door Snoop Dogg heeft het nummer alles in huis om de zomerhit van het jaar te worden.

Hoewel BTS volgens verschillende media in juni een definitief punt zette achter hun carrière, is er nu een gloednieuw nummer met vier van de zeven leden. Het gaat daarbij om de zangers van de groep, de zogenaamde vocal line, bestaande uit Jin, Jimin, V en Jung Kook. Zij bundelden hun krachten met producer Benny Blanco en rapper Snoop Dogg voor het nummer Bad Decisions.

Bad Decisions

Enkele weken geleden deelde Benny Blanco een video op TikTok. Daarin stelde hij zich kandidaat om het achtste lid van BTS te worden. De leden van BTS waren daar niet voor te vinden, dus moest Benny zich tevreden stellen met een samenwerking. Daarvoor werd ook nog Snoop Dogg opgetrommeld.

De release gebeurde op een bijzondere manier. Want donderdag, 24 uur voor de release van het nummer, verstopte Benny Blanco een USB-stick met daarop Bad Decisions in een bos in Los Angeles. Wie de stick vond, kon het nummer dus al exclusief eerder beluisteren. De locatie werd – stoel van 1.000 Zonnen-gewijs – gefilmd tot iemand de USB-stick zou vinden. Maar buiten een passerende hagedis was daar weinig op te zien. Uiteindelijk ging Benny de stick zelf halen en verzamelde hij met enkele ijverige speurders om het nummer toch enkele uren voor de release te beluisteren.

Videoclip

Ondertussen is het nummer dus officieel uit, met een videoclip. Daarin zijn de leden van BTS niet te zien, maar zien we wel BTS-superfan Benny Blanco en rapper Snoop Dogg. De videoclip toont hoe Benny Blanco zich voorbereidt op een concert van BTS. Daarbij oefent hij de danspasjes nog een keer, knutselt hij een groot bord voor z’n idolen en bakt hij zelfs een taart. Maar het loopt allemaal niet zoals hij verwacht had.

Benny Blanco bewees in het verleden al meermaals dat hij in staat is om wereldhits te creëren. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor I Kissed A Girl van Katy Perry, TikTok van Ke$ha en Perfect van Ed Sheeran. En ook Bad Decisions heeft hitpotentieel. Het is een klassiek popnummer dat bij momenten doet denken aan Maroon 5 (een groep waar Benny Blanco ook muziek voor producete). Is dé zomerhit van 2022 gevonden?

Bekijk hier de videoclip van Bad Decisions van Benny Blanco, BTS en Snoop Dogg:

Meer
Lees meer...