Coronavirus: 16 nieuwe overlijdens en 462 nieuwe besmettingen in België

Coronavirus: 16 nieuwe overlijdens en 462 nieuwe besmettingen in België
EPA

Er zijn de afgelopen 24 uur 16 mensen overleden door het coronavirus in België. De dodentol ligt nu op 37 mensen. Er zijn ook 462 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in ons land. In totaal is er nu sprake van 2.257 vastgestelde besmettingen met het coronavirus in België.

De jongste 24 uur werd er bij 462 Belgen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om 302 nieuwe patiënten in Vlaanderen, 90 in Wallonië en 43 in Brussel. Van 27 mensen is hun woonplaats niet bekend. Dat melden de FOD Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid in hun dagelijkse persconferentie. In totaal is er nu sprake van 2.257 besmettingen met het coronavirus in ons land. Ook lieten 16 mensen het leven, wat de dodentol op 37 Belgen brengt.

Verder liggen er nu 837 mensen met corona-klachten in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 203 patiënten op amper een dag tijd. 164 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen, dat zijn er 34 meer dan gisteren. 114 van hen worden kunstmatig beademd.

(5 miljoen mondmaskers aangekomen in België, nijpend tekort kan opgevangen worden.)

240 mensen uit het ziekenhuis

Er is ook goed nieuws: sinds 13 maart werden 240 Belgische coronapatiënten uit het ziekenhuis ontslagen.

“We zouden nog eens willen benadrukken dat er geen paniek nodig is wanneer u verschijnselen ontwikkelt”, zegt viroloog Steven Van Gucht nog eens op de persconferentie. “Het merendeel van de infecties verloopt heel mild, en de meesten kunnen gewoon thuis uitzieken. We hebben ook goed nieuws te melden: er zijn vannacht vijf miljoen maskers geleverd, die nu worden uitgedeeld.”

(Netflix gaat beeldkwaliteit verlagen omdat we te veel internet gebruiken tijdens lockdown.)

Capaciteit voorlopig niet onder druk

“We hebben een capaciteit van 1.900 bedden op intensieve zorg, er is nog steeds geen sprake van een tekort. Onze hospitalen zijn ook druk aan het werk om de capaciteit op te drijven, dus voorlopig kunnen we deze epidemie nog steeds goed onder controle houden.”

“We merken dat er een grote bereidheid is onder burgers om de maatregelen op te volgen, we willen iedereen daarvoor bedanken. We weten dat ze niet evident zijn, maar enkel door ze rigoureus op te volgen, kunnen we de verspreiding van het nieuwe coronavirus afremmen en tegengaan.”

(Wat als ziekenhuiscapaciteit overschreden wordt? Overlevingskans en leeftijd zijn de criteria.)

Gesponsorde artikelen