Left Right
scrollTop top

Handig voor thesissen: Google Lens kan handgeschreven teksten kopiëren en plakken op je computer


google lanceert google lens
© ISOPIX

Google heeft een multifunctionele tool voor objectherkenning toegevoegd aan Google Lens. Nu kan je handgeschreven notities via je telefoon op je computer plaatsen. De tool werkt natuurlijk enkel bij netjes geschreven tekst.

Wie gebruik wil maken van Google Lens moet de nieuwste versie van Google Chrome met daarop de Google Lens-app downloaden. Je moet wel op beide toestellen (smartphone en computer) verbonden zijn met hetzelfde Google-account. De app is beschikbaar voor zowel iOS als voor Android.

Studenten letten beter op

Zoals eerder gezegd: de functie werkt enkel bij netjes geschreven teksten. Studenten met een onduidelijk geschrift bijvoorbeeld zullen met deze functie veel fouten terugvinden in zijn of haar tekst. Gebruikers die geschreven teksten willen implementeren in hun thesis lezen dus maar beter twee keer na om fouten te vermijden. De functie is vooral gemaakt om het thuiswerken in tijden van corona makkelijker te maken.

Maar hoe gebruik je nu precies de Google Lens-app? Je richt je camera op de handgeschreven tekst en markeert hem. Daarna druk je op ‘kopiëren’. Van daar kan je naar eender welk document in Google Docs gaan en op ‘aanpassen’ klikken. Nu hoef je enkel nog op ‘plakken’ te drukken en de handgeschreven tekst verschijnt op het scherm.

Uitspraakfunctie

Naast de nieuwe functie om te kunnen kopiëren en plakken, rolt Google ook een uitspraakprogramma uit. Met de camera kan je een woord scannen en door op ‘luister’ te klikken hoor je hoe het woord wordt uitgesproken. Deze functie is nu al beschikbaar op Android en binnenkort op iOS.

Google Lens heeft altijd meer beloofd dan werkelijk gebracht en de app was nooit echt betrouwbaar en snel genoeg. Deze twee nieuwe functies zijn dus meer dan welgekomen. Een visuele zoekfunctie die alles kan herkennen wat je voor je camera plaatst, is voor Google Lens altijd de grote droom geweest.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572