‘Magic Mike’s Last Dance’ zal eindigen met een dansscène van meer dan 30 minuten

Magic Mike is, na jarenlang wachten, bijna terug. Begin februari kan je in de cinema namelijk gaan kijken naar de derde film uit de trilogie. Die kreeg de naam Magic Mike’s Last Dance en lijkt meer de focus op het dansen te leggen in plaats van het pure strippen. De film eindigt dan ook met een dansscène die meer dan een half uur zal duren. Dat heeft regisseur Steven Soderbergh verklapt.

Meer dan tien jaar geleden maakten Channing Tatum en zijn collega-acteurs miljoenen vrouwen (en ongetwijfeld ook heel wat mannen) gek met de film Magic Mike. Daarin draait het verhaal rond een stripclub met mannelijke stippers en wordt er dan ook niet gekeken op een halfnaakte, afgetrainde man meer of minder. De film van regisseur Steven Soderbergh werd een enorme hype en bleek ook een kassasucces.

Drie jaar later keerde bijna de voltallige cast terug om ook in Magic Mike XXL het beste van zichzelf te geven als strippers. Aan de kassa’s bleek het vervolg opnieuw een succes, maar de recensenten waren minder lovend. Daarna gingen de jaren voorbij, maar niet de hoop van de vele fans om Channing Tatum nog een laatste keer als stripper aan het werk te zien. Dat lange wachten werd beloond toen de ondertussen 42-jarige de acteur bijna een jaar geleden bekendmaakte terug te keren om de trilogie te vervolledigen met Magic Mike’s Last Dance. Later werd ook aangekondigd dat de medehoofdrol gespeeld zou worden door Salma Hayek.

Steven Soderbergh

Over de inhoud van de film was tot voor kort nog niet veel bekend. Maar begin vorige week kregen we al een eerste voorsmaakje in een officiële trailer van Magic Mike’s Last Dance. Nu heeft regisseur Steven Soderbergh nog meer toelichting gegeven in een interview met Empire. Daarin legt hij uit dat hij in het slot van trilogie wil terugkeren naar hetgeen waarmee het ooit allemaal begon: dansen.

“We wilden het dansen op een grote manier naar voren brengen”, vertelt de regisseur. “We hebben in het begin van de film een dansscène met Channing Tatum en Salma Hayek. En dan zijn de laatste meer dan 30 minuten van de film eigenlijk één gigantische dansscéne.”

Die vele dansscènes zorgden voor een lastige uitdaging voor de bekende regisseur Soderbergh. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat iedere scène anders is. Ik kan ze niet allemaal op dezelfde manier filmen en moet voor elke dans een andere aanpak bedenken. Dat was echt de uitdaging bij het maken van Magic Mike’s Last Dance“, besluit hij.

Bekijk hier de trailer van Magic Mike’s Last Dance:

Magic Mike’s Last Dance is vanaf 8 februari 2023 te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...