Ravi van K-popgroep VIXX veinsde epilepsie om zware militaire dienstplicht te ontwijken

Ravi van de K-popgroep VIXX gebruikte naar verluidt vervalste documenten om zijn verplichte legerdienst makkelijker te maken. Hij deed dit via een groep brokers die gevat werd door de Zuid-Koreaanse politie. Ravi zou valse documenten gekregen hebben die zeiden dat hij leed aan epilepsie, waardoor hij ongeschikt zou zijn voor een rol in het actieve leger.

Elke gezonde Zuid-Koreaanse man moet een verplichte legerdienst uitoefenen. Er zijn daarbij enkele uitzonderingen, maar die gelden niet voor K-popsterren. Zo moest eind vorig jaar ook Jin van de grootste Zuid-Koreaanse boyband BTS beginnen aan zijn legerdienst. Hoewel de legerdienst verplicht is, proberen heel wat mannen deze toch te ontwijken of ervoor te zorgen dat de legerdienst minder zwaar is. Een daarvan is de Ravi van de K-popgroep VIXX.

Epilepsie

Op 12 januari 2023 werd een groep brokers gevat die een bedrijfje had opgezet in het afleveren van valse documenten om medisch ongeschikt verklaard te worden voor de verplichte legerdienst in Zuid-Korea. De groep werkte samen met een neuroloog die de documenten verschafte. In totaal zou de groep zo’n 100 miljoen won (74.480 euro) verdiend hebben aan de verkoop van dit soort documenten. De groep probeerde klanten te ronselen door te zeggen dat “een bekende rapper” beroep deed op hem om een makkelijkere legerdienst te verkrijgen.

Het zou daarbij gaan om Ravi van de K-popgroep VIXX. Hij startte in oktober vorig jaar zijn legerdienst als maatschappelijk werker. Door te zeggen dat hij leed aan epilepsie werd hij zo ongeschikt verklaard voor een actieve legerdienst. Een legerdienst als maatschappelijk werker houdt in dat je in andere sectoren terechtkomt. Het kan daarbij gaan om de politie, het onderwijs of de zorgsector.

GROOVL1N, het agentschap van VIXX gaf al een kort statement over dit nieuws. Daarin zeiden ze dat het er op dit moment onderzoek aan de gang is naar de details in de zaak. Ze beloofden dat ze, wanneer de zaak volledig afgerond is, met een uitgebreid statement zullen komen. Het agentschap liet nu alvast weten dat Ravi zijn volledige samenwerking zal verlenen aan het onderzoek.

Meer
Lees meer...