Tarantino-documentaine ‘QT8: The First Eight’ vanaf 16 september in cinema: bijna tegengehouden door metoo-beweging

Vanaf 16 september is QT8: The First Eight in de bioscoop te bekijken. Het gaat om een documentaire over de filmcarrière van de legendarische regisseur Quentin Tarantino. De regie was in handen van Hollywood-producer Tara Wood en je mag je verwachten aan bijdragen van kleppers als Jamie Foxx, Samuel L. Jackson, Lucy Liu, Bruce Dern, Jennifer Jason Leigh, Tim Roth, Michael Madsen, Christoph Waltz en Diane Kruger.

QT8: The First Eight is een documentaire die langs de iconische films en hoogtepunten van Quentin Tarantino zijn filmcarrière reist. Het verhaal wordt verteld door de acteurs en medewerkers die hem het beste kennen. Eigenlijk is het bijna ongelofelijk dat over zo’n invloedrijke filmmaker als Tarantino niet eerder een film werd gemaakt. En ook deze verdween bijna in de juridische puinhoop die volgde op de MeToo-aanklachten tegen Harvey Weinstein en zijn bedrijf. Naar verluidt alleen dankzij de hulp van Tarantino zelf, kreeg regisseur Tara Wood haar documentairefilm terug.

Van armoezaaier tot Hollywood-keizer

Vol bewondering vertellen vaste acteurs en medewerkers over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe scènes tot stand komen, hoe hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Op de set is hij volkomen de baas en tegelijkertijd schatert hij achter de camera om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in Pulp Fiction.

Hij is een autodidact die meteen al vanaf het begin uniek en volkomen eigen is in wat hij maakt en hoe hij het maakt. Van de armoezaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de zetel als hij Reservoir Dogs maakt – die als een bom inslaat op Cannes – tot de man die op geniale wijze de carrières van bijvoorbeeld John Travolta en Pam Grier nieuw leven inblaast. Hij houdt zoveel van film dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze zo snel mogelijk nog maar eens wil bekijken.

Meer
Lees meer...