Left Right
scrollTop top

Alcatraz lost line-up van 2021: Testament, Emperor, Heilung en meer


Alcatraz line-up 2021
© Alcatraz

De organisatoren van Alcatraz pakken nu al uit met de line-up voor 2021. Het metalfestival verwelkomt volgend jaar kleppers zoals Testament, Heilung, Emperor, Municipal Waste en Cradle of Filth. De line-up zou nu al voor 80 procent compleet zijn. Alsof dat nog niet genoeg is, komt er een vierde festivaldag bij. Afspraak van 12 tot 15 augustus in Kortrijk.

? ALCATRAZ 2021 ! LINE UP ?Today, we announce all confirmed bands in one go!What’s more, in the coming weeks and…

Geplaatst door ALCATRAZ MUSIC op Vrijdag 24 juli 2020

Onder meer Testament, Emperor, Eluveitie, Hatebreed, The Darkness, As I Lay Dying, Life Of Agony, Tarja, Municipal Waste, Dark Tranquillity, Sick Of It All, Static-X, Wolves In The Throne Room, Vintage Caravan, King Hiss, Wiegedood en Havok zakken af naar Alcatraz 2021.

De editie van dit jaar kan niet doorgaan door de uitbraak van het coronavirus. De line-up van 2021 blijft dan ook grotendeels dezelfde als die van 2020. Gekochte tickets voor de editie van 2020 blijven geldig trouwens geldig in 2021.

(Concert met 4.000 aanwezigen: grootscheeps experiment om te kijken of dat veilig kan.)

Tickets kan je hier kopen.

Enkele uitblinkers:

Testament

De mannen van Testament zijn thrash metal pioniers uit Californië. Zanger Chuck Billy, een boom van een vent, is de life of the party, en weet de thrash-orgie altijd zonder fout aan te wakkeren met een brede smile op zijn gezicht. Een andere troef van Testament: leadgitarist Alex Skolnick. Deze man shredt elke show meesterlijk zijn noisemachine aan flarden met razendsnelle solo’s, waar heel wat van zijn peers een puntje aan kunnen zuigen. Verplicht luistermateriaal zijn de platen ‘The Legacy’, ‘The New Order’, ‘Practice What You Preach’ en ‘The Ritual’.

(Pearl Jam naar Rock Werchter 2021: uitstel is geen afstel.)

Heilung

Dat Heilung de laatste jaren ongelooflijk aan populariteit heeft gewonnen zal uiteraard te maken hebben met het uitzonderlijke karakter van de band. Deze formatie ontstond in 2014 met als belangrijkste rode draad doorheen het concept het connecteren van de Scandinavische geschiedenis en natuur. De Duitse/Deense/Noorse neofolkgroep verbindt deze etnische geluiden met meerstemmige zang aan elektronica-drones en creëerde zo op haar beurt een totaal nieuw genre dat ze zelf benoemen als ‘amplified history’. De kracht van Heilung zit hem tevens in de repetitieve en daardoor vaak hypnotiserende ritmes. Saai wordt het nooit!

Emperor

Emperor brengt traditionele black metal met knallende drums, scherpe twin guitars en theatrale, haast opera-achtige keyboards. De nummers duren allemaal een minuut of zeven. Wij kijken vooral uit naar tracks van de legendarische platen ‘In the Nightside Eclipse’, ‘Wrath of the Tyrant’ en ‘As the Shadows Rise’.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update