Coronacrisis: zorgverleners krijgen voortaan voorrang in supermarkten

Zorgverleners en ziekenhuispersoneel krijgen voorrang in Belgische supermarkten.
EPA

Zowat alle grote supermarkten in ons land bieden vanaf nu voorrang aan zorgpersoneel om hen een hart onder de riem te steken tijdens de coronacrisis. De afgelopen dagen circuleerden er op sociale media klachten van zorgverstrekkers die na hun werk voor lege winkelrekken stonden door het hamstergedrag van andere klanten. De maatregelen zijn van kracht bij Carrefour, Delhaize en Lidl. Colruyt levert dan weer boodschappen aan personeel van ziekenhuizen, op hun werkplek. Dat melden onder meer de Mediahuis-kranten.

  • De filialen van Carrefour geven momenteel voorrang aan ouderen en zorgverleners. Die laatsten moeten hun professionele badge laten zien en hoeven niet aan te schuiven aan de kassa’s.
  • Bij Delhaize krijgen 65-plussers voorrang tussen 8 en 9 uur. Ziekenhuispersoneel krijgt op vertoon van een badge tijdens de hele dag voorrang in de winkels.
  • Ook in de filialen van Lidl krijgen zorgverleners voorrang op voorwaarde dat ze hun badge tonen.
  • Bij Colruyt pakken ze het anders aan en leveren ze boodschappen aan het personeel van twee ziekenhuizen. Die service wordt wellicht uitgebreid naar andere ziekenhuizen.

Gesponsorde artikelen