Disney bevestigt eerste biseksuele hoofdpersonage: Luz Noceda uit ‘The Owl House’

Disney Biseksueel Hoofdpersonage Owl House
The Owl House

Luz Noceda, het hoofdpersonage uit de Disney+-reeks The Owl House, is biseksueel. Dat heeft de maker van de reeks bekendgemaakt. Luz is het eerste LGBTQ+-hoofdpersonage ooit bij Disney.

The Owl House op Disney+ volgt Luz Noceda, een meisje dat toevallig op een portaal stoot, die haar naar een andere wereld brengt. Die wereld heet de Boiling Isles en is bewoond door heksen. Luz gaat in training om ook een heks te worden, ook al heeft ze zelf helemaal geen magische krachten.

Samen dansen

De machtigste heks in de Boiling Isles is Eda. Zij neemt Luz onder haar vleugels om ook een heks te worden en laat haar zelfs bij haar inwonen. Maar Eda werd vervloekt toen ze nog klein was, en nu moet ze elke dag een beetje toverdrank drinken om niet in The Owl Lady te veranderen.

In de achtste aflevering van het eerste seizoen, Enchanting Grom Fright, zijn de heksen aanwezig op hun versie van een schoolbal of prom, dat daar Grom heet. In die aflevering komen kijkers te weten dan Luz’ voormalige vijand en nu vriendin Amity gevoelens voor haar heeft, en uiteindelijk dansen ze ook samen.

Verboden

Nadat die aflevering te zien was, trok de maker van de reeks, Dana Terrace, naar Twitter. Daar bevestigde ze dat Luz biseksueel is, en dat ze er heel hard voor moeten vechten om dat er bij Disney door te krijgen. “Ik ben altijd heel open geweest over het feit dat ik queer-kinderen als hoofdpersonages wilde”, schreef ze.

“Ik ben een verschrikkelijke leugenaar, dus ze er stiekem in steken zou heel moeilijk geweest zijn. Toen de show groen licht kreeg, benadrukte Disney dat ik geen enkele vorm van biseksualiteit of homoseksualiteit op hun platform mocht vertegenwoordigen.”

Koppig

“Ik ben bi! Ik wil over een biseksueel personage schrijven, verdorie! Gelukkig heeft m’n koppigheid succes gehad, en de huidige leiding van Disney steunt me enorm”, schreef Terrace nog. “Vertegenwoordiging is belangrijk! Blijf altijd vechten voor wat jij zelf wil zien!”

Disney+

In Belgiƫ moeten we nog een maandje wachten voor we The Owl House kunnen bekijken. Disney+ verschijnt hier namelijk pas op 15 september. Je kan je abonnement nu al bestellen, aan een voordelig tarief.

Gesponsorde artikelen