Left Right
scrollTop top

Ticketverkoop Eurovisie verliep niet erg soepel: het regent klachten


Duncan Laurence Eurovisie
© GettyImages

Vanmiddag zijn de eerste tickets voor het Eurovisiesongfestival in 2020 in verkoop gegaan. Maar dat liep niet van een leien dakje. Want veel fans stonden teleurgesteld in de online-wachtrij. Op amper 20 minuten waren de kaartjes voor de liveshows uitverkocht. In januari is er wel een nieuwe kans voor de mensen die vandaag geen tickets konden bemachtigen.

Fans van Eurovisie waren vanmiddag niet zo tevreden. De ticketverkoop van het songfestival ging namelijk van start. En die verliep niet bepaald soepel. Na twintig minuten in spanning afwachten op de reactie van de site, kwamen veel mensen voor een uitverkocht scherm te staan. Op Facebook en Twitter regent het dan ook van de negatieve reacties.

65.000 tickets

In totaal zullen er rond de 65.000 tickets verkocht worden. Maar de Nederlandse Publieke Omroep liet niet weten hoeveel tickets er vandaag de deur uitgingen. Die 65.000 tickets zijn wel verdeeld over de negen verschillende shows. Zo kan je ervoor kiezen om kaartjes te kopen voor de familieshows, de juryshows of de liveshows.

Die laatste shows zijn aanzienlijk duurder. Zo betaal je al snel rond de 250 euro om een ticket te bemachtigen voor de live finaleshow. De goedkoopste tickets voor de repetities kosten ongeveer rond de 18,50 euro.

Nieuwe kans in januari

Toch waren de tickets voor de liveshows in amper 20 minuten uitverkocht. De belangstelling was dus zeker groot. Ook de tickets voor de juryshows en familieshows waren in minder dan een uur uitverkocht.

In totaal zullen twee op de drie tickets beschikbaar zijn voor het publiek. Het overige aantal plaatsen is bedoeld voor de sponsors en de artiesten zelf. Zij moeten natuurlijk ook een plaats krijgen in Ahoy in Rotterdam.

In totaal zullen er dus 65.000 tickets beschikbaar zullen zijn. Maar dat aantal is momenteel wel nog een gok. In januari start de tweede ronde van de verkoop van de tickets. Maar er bestaat ook nog eens kans dat er later opnieuw tickets zullen vrijkomen. “De verwachting is dat tickets alsnog beschikbaar komen voor het publiek als de exacte plek voor het podium is bepaald en we precies weten hoeveel ruimte we nog nodig hebben voor techniek”, vertelde Danny Vormer aan RTL Nieuws. Hij is de woordvoerder van NPO.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…