Left Right
scrollTop top

George R.R. Martin zegt “grote achterstand” te hebben op voltooien laatste boek


GRRM Winds of Winter
© George R.R. Martin – Isopix (Foto: Chris Pizzello/Invision/AP)

George R.R. Martin, de auteur van de Game of Thrones-boeken, heeft laten weten dat zijn laatste boek niet voor meteen zal zijn. The Winds of Winter moet het einde worden van de reeks A Song of Ice and Fire van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Zijn laatste deel, A Dance with Dragons, dateert al van 2011.

Het wordt voor de fans van de boeken van George R.R. Martin nog even wachten op het zesde en laatste boek. In een blogpost op zijn eigen blog liet de schrijver verstaan dat hij een grote achterstand heeft. “Er is veel gebeurd op korte tijd”, zegt de Amerikaan. “Als er veel gebeurt, wordt mijn achterstand groter en groter. Ik lig nu echt enorm veel achter en het vooruitzicht om mijn achterstand in te halen, begint nu echt beklemmend te voelen”.

Het leven van Martin is er de laatste tijd een van extremen. De positieve kanten zijn dat hij onlangs een vijfjarige deal sloot met HBO en diezelfde zender een serie zal maken van zijn boek Roadmarks. De andere kant van de medaille is dat hij de laatste maanden heel wat vrienden verloor. “Het is moeilijk om van vreugde te dansen over de deals die gesloten worden als je iedere twee weken een geliefde verliest”, zegt George R.R. Martin.

Al honderden pagina’s

In februari had de schrijver laten weten dat hij in 2020 honderden pagina’s had geschreven van The Winds of Winter, zonder een voorspelling wanneer het boek af zou zijn, verklaart Martin op website NME. “Telkens ik dat doe, nemen klootzakken op het internet dat als een belofte”, zegt Martin. “Ze wachten dan geduldig af om me te kruisigen als ik een deadline mis. Al wat ik wil zeggen is dat ik hoopvol ben.”

Ondertussen werd wel aangekondigd dat HBO drie spin-offs van Game of Thrones aan het maken is, naast de nieuwe serie House of the Dragons, die zich 300 jaar voor de originele serie afspeelt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…