‘Glee’-makers richten fonds op om studies zoontje Naya Rivera te betalen

Ryan Murphy, Brad Falchuck en Ian Brennen, de makers van musicalserie Glee, hebben beslist om een fonds op te richten. Daarmee kan Josey, het vierjarig zoontje van overleden actrice Naya Rivera z’n studies betalen. Rivera werd wereldberoemd door haar rol als Santana Lopez in Glee, de taaie cheerleader die eigenlijk helemaal niet zo stoer bleek.

De hele wereld is in rouw om het overlijden van actrice Naya Rivera. Die had vorige week een bootje gehuurd om met haar zoontje te gaan varen op Lake Piru, een stuwmeer ten noorden van Los Angeles. De vierjarige Josey werd slapend en alleen aangetroffen op het bootje. Reddingswerkers zochten vijf dagen lang naar z’n moeder Naya, die verdronken is.

Een plezier

De makers van Glee, Ryan Murphy (American Horror Story, The Politician), Brad Falchuck (American Horror Story) en Ian Brennan (Hollywood), reageren emotioneel op haar overlijden. “Ons hart is gebroken door het verlies van onze vriendin, Naya Rivera”, klinkt het in een statement.

“Naya was geen vast castlid toen ze aan Glee begon. Ze had niet meer dan een paar regels tekst in de pilot. Maar we hebben niet meer dan één of twee afleveringen nodig gehad om te beseffen dat we gebotst waren op één van de meest getalenteerde, speciale sterren waar we ooit mee zouden kunnen werken.”

Naya kon acteren, ze kon dansen én ze kon zingen (wat een stem!). Ze kon perfect een mop vertellen, net zoals ze iedereen kon verpletteren met een emotionele scène. Ze kon zo makkelijk switchen tussen eng hard en enorm kwetsbaar. Ze was een plezier om voor te schrijven, een plezier om te regisseren, en een plezier om bij in de buurt te zijn.”

“Brittana”

Naya Rivera heeft gigantisch veel memorabele nummers gebracht in Glee, maar ze was veel meer dan alleen een uitstekende performer. Ze was een voorbeeld voor heel veel jonge vrouwen. “Haar grootste nalatenschap in Glee is waarschijnlijk haar humor en menselijkheid waarmee ze Santana’s relatie met haar beste vriendin/lief/vrouw Brittany neerzette.”

“Het was één van de eerste keren dat een openlijk lesbische relatie in het secundair onderwijs op televisie getoond werd, en Naya begreep wat ‘Brittana’ betekende voor zoveel jonge vrouwen, die voor het eerst vertegenwoordigd waren op televisie. Naya zorgde er altijd voor dat Santana’s liefde voor Brittany op een waardige, krachtige en zuivere manier getoond werd.”

“Naya werd altijd emotioneel wanneer meisjes haar vertelden hoeveel de liefde tussen Santana en Brittany voor hen betekende. Haar verbintenis met hen, en met al haar andere fans, was logisch. Ze had de zeldzame combinatie van bescheidenheid en een eindeloos vertrouwen in haar talent.”

Familie

https://www.instagram.com/p/B2hTNr2A_bZ/

“Ze was sterk, en veeleisend. Ze was leuk. Ze was vriendelijk. Ze was gul. Natuurlijk waren er ook ups en downs tijdens die prachtige, maar stressvolle jaren waarin we Glee gemaakt hebben. We waren het niet eens, we maakten ruzie, we maakten het weer goed, en toen maakte we nog meer ruzie, en maakten we het weer goed. Dat gebeurt in een familie. Naya was meer dan gewoon een acteur in onze show: ze was onze vriendin.”

“Onze harten gaan uit naar haar familie, vooral haar moeder, Yolanda, die ook deel uitmaakte van onze Glee-familie, en haar zoon, Josey. Wij drieën zijn momenteel bezig met een studiefonds op te richten voor de prachtige zoon, waarvan Naya het meest van alles hield.”

Meer
Lees meer...