‘Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again’: Nieuwe Disney+-film krijgt eerste trailer

Night at the Museum is binnenkort terug. Acht jaar na de laatste film haalt Disney de franchise van onder het stof. Na de live-actiontrilogie gaat het deze keer om een animatiefilm die de naam Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again kreeg. En daarvan is nu een eerste trailer.

In 2006 kwam de eerste film Night at the Museum in de cinema. Met Night at the Museum: Battle of the Smithsonian in 2009 en Night at the Museum: Secret of the Tomb in 2014 volgden nog twee vervolgen. In de trilogie speelde Ben Stiller telkens de hoofdrol en waren verder onder andere Robin Williams, Bill Cobbs, Dick Van Dyke, Amy Adams, Owen Wilson, Dan Stevens en nog vele anderen te zien en/of te horen.

De totale Night at the Museum-franchise bracht in totaal aan de box office 1,3 miljard dollar (1,26 miljard euro) op. De rechten erop waren in handen van 20th Century Fox, maar dat bedrijf is ondertussen opgekocht door The Walt Disney Company. Zij besloten nu om een animatiefilm toe te voegen aan de succesvolle franchise.

Nick Daley

In Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again volgen we de middelbare scholier Nick Daley (stem van Joshua Bassett) die een vakantiejob doet in het museum. Daar vervangt hij tijdelijk zijn vader, die verlof heeft, omdat Nick Daley als enige ook het geheim van het museum kent. Alles komt er ’s nachts namelijk tot leven. De vakantiejob van de jonge student lijkt aanvankelijk goed te gaan. Maar dan ontsnapt de voormalige Egyptische heerser Kahmunrah uit de kelder van het museum en moet Daley met hulp van andere historische figuren zijn kwaadaardige plannen zien te voorkomen.

Bekijk hier de officiële trailer van Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again:

Night At The Museum: Kahmunrah Rises Again verschijnt op 9 december 2022 op Disney+.

Meer
Lees meer...