Pokémon Sword and Shield: eerste uitbreiding op nieuw eiland komt er over 2 weken

De Nintendo Switch kende in 2019 een topjaar door verschillende populaire games. Vooral Pokémon Sword and Shield is daar een mooi voorbeeld van. Binnenkort kan je in het spel aan de slag met extra content.

Pokémon Sword and Pokémon Shield is het laatste computerspel in de Pokémon-reeks van Nintendo. Sinds 15 november 2019 is het videospel vrijgegeven voor de Nintendo Switch. Een tijdje geleden werden dan twee grote uitbreidingen voor Pokémon Sword and Shield aangekondigd.

The Isle of Armor en The Crown Tundra

The Isle of Armor is de eerste uitbreiding voor Pokémon Sword and Shield en komt uit op 17 juni. De uitbreiding speelt zich af op een eiland met nieuwe omgevingen, nieuwe Pokémon en bevat een nieuwe verhaallijn. Op het eiland bevindt zich tevens een dojo, waar Pokémon-gevechten kunnen plaatsvinden. Onder begeleiding van Mustard, de meester van deze dojo, kunnen spelers hun Pokémon trainen om nog sterker te worden.

De tweede extentie van Pokémon Sword and Shield is The Crown Tundra en verschijnt in de herfstperiode dit jaar. De twee uitbreidingen vallen onder de Pokémon Sword and Shield-uitbreidingspas, die je voor 30 euro kan kopen in de eShop van Nintendo. Als je voor de eerste extentie de uitbreidingspas koopt, ben je zeker dat je ook de tweede uitbreiding (The Crown Tundra) krijgt. De twee extenties zijn namelijk niet los verkrijgbaar.

Vernieuwde Pokémon

Zowel nieuwe Galar-vormen (Galar is een regio in de Pokémon-wereld) als bekende Pokémon uit vorige generaties zullen verschijnen in de twee uitbreidingen. Ook krijgen meerdere figuurtjes een speciale Gigantimax-vorm, een gigantische vorm van een Pokémon die in de Sword and Shield games is geïntroduceerd. De nieuwe Pokémon zijn: Galarian Slowbro, Gigantamax Blastoise en Gigantamax Venusaur, Galarian Articuno, Galarian Zapdos, Galarian Moltres, Regieleci en Regidrago.

Meer
Lees meer...