Buitenlandse Zaken past reisadviezen aan: Parijs nu ook rode zone

Reisadvies Parijs
Shutterstock

Elke dag om 16 uur zorgt Buitenlandse Zaken voor een update van z’n reisadviezen in coronatijden. Da’s ook vandaag gebeurd, en er zijn opnieuw verschillende regio’s in Frankrijk en Spanje die nu een rode kleur krijgen. Opvallend is dat het departement Parijs daar ook bij hoort.

Buitenlandse Zaken heeft z’n reisadviezen – zoals elke dag – aangepast. Het gaat vandaag vooral om Franse en Spaanse regio’s die nu een zogenaamde rode zone worden. Opvallend is dat nu ook het departement rond de Franse hoofdstad Parijs rood kleurt. Dat betekent dat het verboden is om daarheen te reizen, en dat een coronatest en quarantaine verplicht zijn bij terugkeer.

Rode zones

In Frankrijk vallen nu de departementen Parijs, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Sarthe, Hérault, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Mayotte en Frans Guyana onder code rood.

Barcelona
Shutterstock

In Spanje gaat het om de regio’s Cantabrië, Aragón, Balearen, Baskenland, Madrid, Navarra, La Rioja en de provincies Almeria, Burgos, Soria, Salamanca, Valladolid, Guadelajara, Barcelona en Lleida.

Daarnaast zijn ook Andorra, Bulgarije (regio Noordoosten), Denemarken, Finland, Ierland (county Kildare), Kroatië (provincies Šibenik-Knin en Split-Dalmatië), Malta, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk (Aberdeen) rode zones.

Oranje zones

Ook opvallend is de eerste oranje regio in Italië. Het gaat om de regio Veneto, waar onder andere de stad Venetië ligt. Reizen naar die regio mag wel nog, maar er geldt een regel van “verhoogde waakzaamheid”. De volledige lijst met ‘oranje’ landen en regio’s kan je terugvinden op de website van Buitenlandse Zaken.

Bijna alle Spaanse regio’s kleuren ondertussen oranje of rood. Het coronavirus houdt er opnieuw zo lelijk huis, dat er nog maar één groene regio overblijft in Spanje. Het gaat om de regio Santa Cruz De Tenerife.

Gesponsorde artikelen