Tiktokker vergelijkt ‘House of the Dragon’ met ‘Shrek’ en de gelijkenis is treffend

Met de seizoensfinale van het eerste seizoen van House of the Dragon in aantocht, is de HBO/Streamz-serie hotter dan ooit. En dat brengt sommige TikTokkers op bizarre ideeën. Zo ontdekte iemand dat de reeks wel heel wat opvallende gelijkenissen bevat met de Shrek-film. En als je ze zo allemaal op een rij zet, moet je die persoon nog gelijk geven ook.

Al 9 afleveringen en dus 9 uur beeldmateriaal hebben we van House of the Dragon. En hoewel de reeks na de seizoensfinale van het eerste seizoen nog lang niet afgelopen is, wist het TikTokaccount @SensaCineMx toch meer dan voldoende beelden te vinden om de reeks te vergelijken met de Shrek-franchise.

Alicent en Fiona

In een kort clipje van amper 18 seconden zie je daar telkens bovenaan een scène uit House of the Dragon en onderaan een fragment uit een van de films over Shrek. Zo begint de TikTok met een vergelijking tussen de outfits van Queen Alicent Hightower en Princess Fiona. Ook blijken bijna series of films tijdens een groot banket een volledig varken te serveren.

Daarnaast is er uiteraard ook de draak uit Shrek en de vele draken uit House of the Dragon, al wordt die ene bereden door Donkey en die andere door Princess Rhaenys. Tot slot blijkt ook de kroning van Aegon II Targaryen en Lord Farquaad heel gelijkend te verlopen.

@sensacinemx House of the Dragon está inspirada en Shrek 😆 #HouseoftheDragon #Shrek #fyp #parati ♬ sonido original – SensaCine México
Meer
Lees meer...