Left Right
scrollTop top

Apple kondigt Apple Music Awards aan: Billie Eilish is grote winnaar


Billie Eilish
© Apple

Het Amerikaanse techbedrijf Apple lanceert voor de eerste keer de Apple Music Awards. Die zullen morgen plaatsvinden en worden ook live uitgezonden op de website van het techbedrijf. De winnaars van het event zijn verdeeld in vijf verschillende categorieën.

Techgigant Apple kon natuurlijk niet achterblijven. Daarom bracht het bedrijf zelf een nieuwe muziekawardshow uit. Die kreeg de toepasselijke naam Apple Music Awards. Die uitreiking zal Apple morgen ook livestreamen via de website van het techbedrijf, maar de winnaars zijn nu al bekend.

Vijf categorieën

De awardshow is, zoals de meeste awardshows, opgedeeld in verschillende categorieën. Zo zullen er verschillende artiesten in de prijzen vallen voor Wereldartiest van het jaar, Songwriter van het jaar, Doorbraak van het jaar, Album van het jaar en Nummer van het jaar.

De winnaars van de eerste drie categorieën werden gekozen door een team van journalisten en redacteuren die werken voor Apple. Zij kozen voor mensen die een liefde tonen voor het vak én ook nog eens steengoed zijn. De artiesten die Album van het jaar en Nummer van het jaar wonnen, zijn verkozen door middel van streams en gebruikers die verschillende nummers herhaaldelijk beluisteren.

Billie Eilish, Lizzo en Lil Nas X

Billie Eilish
Apple

De grootste winnaar van het nieuwe Apple-event is zonder twijfel Billie Eilish. Zij won maar liefst de hoofdprijs in drie van de vijf verschillende categorieën. Zo won Eilish de prijs voor Artiest van het jaar, Album van het jaar en Songwriter van het jaar. Die laatste prijs moest de zangeres wel delen met haar broer FINNEAS die verschillende nummers voor het album schreef.

De prijs van Doorbraak van het jaar gaat naar Lizzo. De rap- en soulvrouw heeft de termen van de popindustrie voor een groot deel veranderd. Zo had ze het onlangs nog over body positivity. De zangeres had vroeger namelijk problemen met haar uiterlijk. Maar nu wil de rapper alleen maar het gevoel van zelfliefde verder doorgeven.

Lil Nas X
Apple

Lil Nas X wint de prijs van Nummer van het jaar. Dat deed hij met zijn nummer Old Town Road dat hij samen zong met Billy Ray Cyrus. Dat lied was het meest gestreamd dit jaar via Apple Music.

Trofee

Apple Music Award
Apple

Ook de award zelf heeft een wel hele speciale look gekregen. Zo ontwierp Apple een speciale trofee die gemaakt werd uit glas en aluminum en op het eerste zicht iets wegheeft van een 2D-luidspreker.

Wie het event van Apple live wil volgen, kan dat morgen op de website van de techgigant. Het event zal uitgezonden worden vanaf half zeven ’s avonds Amerikaanse tijd. Dus als je bij ons wil kijken, moet je lang opblijven. Want bij ons begint het event namelijk pas om half 4 ’s nachts.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  679.771
 • Aantal
  doden
  20.472