Zaak verworpen van fans Ana de Armas die “misleid werden om film te zien waarin ze niet verscheen”

De rechter heeft de zaak van twee fans van Ana de Armas verworpen. De twee klaagden de filmstudio Universal aan omdat ze meenden dat de trailer voor de film Yesterday uit 2019 misleidend was. Hun favoriete actrice Ana de Armas was namelijk kort te zien in die trailer, maar er was geen seconde van haar te zien in de film.

Begin vorig jaar trokken twee fans van actrice Ana de Armas naar de rechter omdat ze meenden dat ze misleid werden met valse reclame om de film Yesterday te bekijken. Maar de rechtbank heeft nu beslist dat het hier niet om kwaad opzet gaat.

Ana de Armas in Yesterday

Twee fans van Ana de Armas, Paul Michael Rosza en Conor Woulfe, spanden in januari 2022 een rechtszaak aan tegen de filmstudio Universal. Ze hadden de film Yesterday uit 2019 voor 3,99 dollar gehuurd via Amazon Prime nadat ze de trailer hadden bekeken. In die trailer was Ana de Armas te zien waardoor ze zich hadden voorbereid op een film met een grote rol voor hun favoriete actrice. Maar niets bleek minder waar, want Ana de Armas werd volledig uit de film geknipt. Daardoor meenden de twee dat ze misleid werden en trokken ze naar de rechter.

Die rechter heeft nu geoordeeld dat de beslissing van de twee om de film te huren niet volledig werd gemaakt door deze zogenaamde misleiding. Hij spreekt daarom over een “zelf toegebracht letsel” waarover dus geen rechtszaak nodig is. De rechter heeft ook laten weten dat de twee geen verdere rechtszaken mogen aanspannen over de zaak. Zo huurde Woulfe de film namelijk nog een keer, deze keer via Google Play. Daarbij dacht hij dat het zou gaan om een director’s cut met Ana de Armas, maar de rechter meent dat er “geen enkele reden was om te denken dat de versie op Google Play anders was dan die op Amazon”.

Meer
Lees meer...