Left Right
scrollTop top

Beyoncé lost meer info én een nieuwe trailer voor visueel album ‘Black Is King’


Beyoncé Black Is King Disney
© Disney

Eind deze maand is het zover. Dan verschijnt Black Is King, het nieuwe visuele album van Beyoncé, op Disney+. Het album is gebaseerd op The Lion King: The Gift, de muziek die Beyoncé schreef na haar tijd op de set van The Lion King. Het album Black Is King verschijnt al heel binnenkort, en dus loste Beyoncé een nieuwe trailer.

Vorig jaar sprak Beyoncé de stem in van leeuwin Nala voor de live action-remake van The Lion King. Die ervaring heeft ze ondertussen al verder uitgewerkt, met haar album The Lion King: The Gift. En nu gaat Beyoncé nog een stapje verder, want ze komt op het einde van de maand met een visueel album dat op The Lion King: The Gift is gebaseerd.

Black Is King

Black Is King heet dat nieuwe visuele album, dat op 31 juli op streamingplatform Disney+ verschijnt. Volgens Disney herbekijkt dat album “de lessen uit de blockbuster uit 2019, op maat van de jonge koningen en koninginnen van vandaag, die op zoek zijn naar hun eigen kronen”.

Aangezien Black Is King heel binnenkort verschijnt (in landen waar mensen zich wél al kunnen abonneren op Disney+), heeft Beyoncé een nieuwe trailer van haar visuele album op de wereld losgelaten. En in die trailer zit heel wat nieuwe informatie.

“Jij bent gemaakt door de warmte van het heelal”, horen we Beyoncé zeggen. “Wat een ding om te zijn, tegelijk uniek en vertrouwd. Eén en dezelfde persoon, en toch niet zoals een ander.”

The Lion King-stemmen

“Het leven is een opeenvolging van keuzes. Leid, of wordt weggeleid. Volg je licht, of verlies het”, klinkt het nog. Doorheen de trailer van Black Is King horen we ook stemmen uit The Lion King. Zo horen we een jonge Simba zeggen dat hij “gevaar in het gezicht uitlacht”, en horen we Scar Simba wegjagen uit het koninkrijk van z’n vader.

In de Black Is King-trailer duiken ook bekende koppen op. We krijgen onder andere Beyoncés wederhelft Jay-Z te zien, en ex-Destiny’s Child-collega Kelly Rowland. Daarnaast verschijnen ook Beyoncés moeder (Tina Knowles-Lawson), Pharrell Williams, Lupita Nyong’o en Naomi Campbell.

Black Is King verschijnt op 31 juli op Disney+. In België moeten we nog even langer geduld hebben, want het streamingplatform is hier pas beschikbaar midden september.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…